27 maj 2009

Lite the 90's för mig också


Jag hade verkligen inte tänkt färga håret under sommaren, solblekning and shit, men min fantastiska frisör igår ville annorlunda. Jag skulle rätta till nacksnaggen och flatluggen bara, men efter en stund började han komma med mindre subtila hintar.
- Jaha, hur tänkte du när du skaffade den där hårfärgen, undrade han och drog genom mina rödbruna testar.
En stund senare upplyste han mig om att jag passar i alla hårfärger utom någon form av röd. Jag fick en klump i halsen av sorg, jag älskar ju rödhåriga kvinnor. Ännu en stund senare la han pannan i djupa veck och undrade om jag hade en timme till över. Han ville inte släppa ut mig i den där hårfärgen, jag såg för mjäkig ut om man såg till hur frisyren ser ut.
Jag gav honom fria händer.
Det blev svart.
Så svart som det inte varit sedan gymnasieåren.
Jag känner mig revolterande och emo på en och samma gång. Ni ser ju själva vad som händer med poserna när man har svartfärgat hår och snedlugg.

9 kommentarer:

Hanna Persson sa...

mycket snyggt, jag borde göra samma sak själv.

Anonym sa...

Bra frisör tycker jag :) Mor

Johanna sa...

Elin, det blev jättefint! Men jag blir sur på din frisör! Du är ju HUR FIN SOM HELST i det rödlätta här nere? Är det också färgat? Det ser all natural ut. Nu har ju jag grava issues med att gå till frisören och kanske var det därför jag reagerade mer negativt än du på frågan jag fick sist : "Hur kom du på att du skulle ha sådan här lugg?"

Jag brukade färga håret förr i tiden, för jag ville ha mörkt. Men ju äldre jag har blivit, ju mörkare hår har jag fått och en dag upptäckte jag att jag ju hade den färg jag ville. Men de två senaste gångerna har frisörerna 1. viskat med varandra, demonstrativt, att de skulle vilja färga 2. Frågat bedjande: "Brukar du färga håret då?"

Åh men förlåt att jag kapar ditt heta frisyrinlägg med mitt rättshaveristliknande frisörgnäll. Men den här raden "Jaha, hur tänkte du när du skaffade den där hårfärgen, undrade han och drog genom mina rödbruna testar." slog an och gav mig okontrollerbar frisörångest. Förlåt Elin och Elins fantastiska frisör.

Elin sa...

Johanna: Haha, jag har också jävligt mycket frisörångest. Men den här frisören hade verkligen råkoll på vad han gjorde, tog sig tid och engagerade sig och därför litade jag mer på honom.
Jag gillar också det rödlätta därnere, som är färgat. Problemet uppstod snarare när jag snaggar ena sidan och det blir i en annan färg och de ska gå ihop osv.
Jag litade på honom, mer än jag brukar göra. Och han bad om ursäkt om han var "för ärlig" sedan.

Hustrun sa...

"rödlätta därnere"?

Tina sa...

haha, det är DÄRFÖR man tar fram trimmern och hårar ner badrummet. skulle inte släppa loss en frisör på mitt hår (förlåt alla frisörer, ni är säkert jättabra). Men jag skulle inte palla nån ta fram saxen och kör sitt race i mitt hår, nono. F.ö. skulle de fastna i det också. 4½ år med crustnacke and still going strong!

Men det var fint, mörkt hår är fint. Röhårigt är också fint. Man få har rött om man vill ha rött, man får det.

Soraya sa...

I lööve Roger, han är en helt fantastisk frisör och en så jäkla fin person. Jag tror vi är minst 10 pers på jobbet som alla klipper oss hos honom, och han hälsar till alla varje gång någon har varit där.
Sist jag var där så ringde min bror och bokade tid medan jag satt i stolen och nu tror jag till och med mamma är på väg.
"Jag är så trött på alla de här tantfrisörerna" tror jag är citatet..

Du är världssnyggast i håret Elin!

Hanna sa...

Urtjusigt som man säger! Blir också sugen på att klippa kort.

jojo sa...

asså Roger! all min hjärtas kärlek! /hockeyfrillan