5 februari 2009

Det där som jag glömt bort att formulera

Om någon skulle säga att jag var dum i huvudet skulle jag se det som ett tecken på att vederbörande var dum i huvudet och rycka på axlarna, om någon skulle säga att jag var ful och tjock skulle jag se det som sanningar och bli ledsen.

Ryckt ur sitt sammanhang, så läs hela Isobels blogginlägg också.
Jag skäms också över den här nojan. Jag skäms så inihelvete. Den är patetisk och jag borde växa ifrån självbilden och jag borde ha kommit längre. Just därför var jag tvungen att lufta den.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Mitt i alltihop sitter jag och undrar hur ni allihopa förhåller er till elak vs snäll.

Min erfarenhet av såna här tjejer (som är snygga men har kvar självbild av ful och som dessutom är långt över medel smarta) är att dom mest av allt rätt ofta blir elaka. Som nån slags sorglig kombination av att försöka hävda sig pga sin dåliga självkänsla och att göra detta lite för verbalt vasst pga sin intelligens.

Jag hade precis en sån kompis en gång i världen, men jag blev så nedbruten av hennes kombination av utseende- och uppmärksamhetsfixering, hävdelsebehov, dominanta stil tillsammans med andra tjejer och kletiga stil tillsammans med killar att jag var tvungen att sluta vara med henne.

Jag trodde också att jag var ful när jag var yngre (ibland tror jag det fortfarande). Jag är också en bokmal. Jag är knappast den första folk väljer som het älskarinna.

Men jag är en jättebra flickvän, en bra mamma och en bra vän. Och det är också vad jag värdesätter högst hos andra nu för tiden. Före både snygg och smart.

Kram /N

Julia sa...

Bison-Fredrik bloggar om typ precis det här: http://bisonblog.blogs.com/kajen/2009/02/fejk-det-till-du-make-det.html och jag svarar här: http://juliaskott.wordpress.com/2009/02/04/theres-no-need-to-fear-underdog-is-here/

Så ja.

Anonym sa...

Tack för tipset Julia! Kommer att tänka på gamla klyschramsan om att alla människor vill bli älskade, i brist därpå beundrade, i brist därpå...o.s.v.

Det sorgliga med "underdogs" på revanschtåg är att man kan älska dom nästan hur mycket som helst. Dom vill lik förbannat hellre bli beundrade.

Och därför måste dom också byta vännerna mot publik. Och publiken mot en ny publik en gång i kvartalet.

Bra grej = dom flesta växer ifrån det runt 30.

Kram /N

Grovt Initiativ sa...

Anonym/N: har inte alla inblandade redan sagt att man lätt blir om inte elak så åtminstone dryg av hävdelsen..?