21 oktober 2008

Jesus älskar alla barnen

Förlåt om någon på riktigt tagit illa upp av föregående inlägg. Irriterade får ni gärna bli, men jag vill inte såra någon. På riktigt, förlåt i så fall. Jesus älskar alla barnen, oavsett om de använder fula typsnitt eller kan stava till Foucault, men jag önskar att jag inte behövde gå igenom allas hemsidor, forum och bloggar just nu.

15 kommentarer:

Read me. Watch me. Be me. sa...

Jag förstår inte varför du ska behöva förklara dig eller be om ursäkt. Du uttryckte en åsikt, och den har du din fulla rätt till.

Elin sa...

Jo, men inte om det sker på bekostnad av att folk på riktigt tar illa upp. Eller så är det bara jag som övervärderar vikten av min åsikt.
Eller mer såhär: Jag är en sån jävla mes som är på riktigt livrädd för att stöta mig med någon. Och sen riskerar jag att göra det också måste jag be om ursäkt. Jag önskar att jag kunde stå för mina åsikter till hundra procent, även när de är raljerande och elitistiska. Men nä fy, jag får bara ont i magen och sover dåligt.

brinna eller försvinna sa...

Jag håller med read me, du har rätt till din åsikt. Och så länge ingen personligen pekas ut är det ju lite upp till var och en om man väljer att ta åt sig eller inte.

Elin sa...

I det här fallet var det någon som jag tycker om som mailade och hade tagit illa upp. Visst är det upp till var och en om man väljer att ta åt sig, men jag vill såra människor som jag gillar. Det är en sak att uttrycka sin åsikt, en annan om man trampar på en fot man inte vill. Men jag tycker själv att jag bashade mig själv jävligt hårt och ursäktade mig tusen gånger om i föregående inlägg redan, så visst. Jag är en mes, som sagt.

christina sa...

ibland (ofta) skriver du ett inlägg som det ryker om, och eftersom jag tror mig veta att du är en vass jäkel vet du det medan du gör det. skriver, alltså. sen ber du om ursäkt för att du gör folk upprörda, fast du egentligen VET att det är vad som hända skall. jag tycker i princip aldrig att du har onyanserade åsikter som man kan ta illa upp av, det går alltid att fatta var du kommer ifrån resonemangsmässigt. du är ju grym som tycker! man kan inte vara vän med alla, men åsikter har man rätt att ha och i synnerhet de man kan föra i logiskt bevis. jag tycker du ska sluta be om ursäkt om du ändå tänker fortsätta skriva rykande inlägg, och det hoppas jag verkligen att du kommer för den här bloggvärldens evinnerliga sörja (?) blir ändå guld värd med ord som dina.

Robert sa...

Jesus 'älskade' alla barnen. Vem vet vad han skulle göra om han fick göra om allt ihop?

Elin sa...

christina: Tack för kloka ord. Det kommer ett uppföljningsinlägg om detta in a minute.

robert: Det där handlar ju om vilken ingång man har till Jesus. Jag sätter Hans kärlek i presens (åh kristen grammatik ftw). För övrigt är det ett citat från en av mina favoritkristnabarnsånger från min barndom.
Jesus älskar alla barnen
Alla barnen på vår jord
Röd och gul och vit och svart
gör detsamma har Han sagt
Jesus älskar alla barnen på vår jord

Eventuellt ingen sång att göra en postmodernistisk, intersektionell analys på dock.

Read me. Watch me. Be me. sa...

Jo, jag förstår dig. Jag är precis likadan! Men pepp pepp, du FÅR tycka och du behöver inte be om ursäkt sen. Om man inte ska få tycka för att det ev. sker på bekostnad av någon som kan ta illa upp skulle man ju aldrig kunna tycka någonsin.

Elin sa...

det har du rätt i. tack för peppen.

Grovt Initiativ sa...

varför måste du gå igenom dessa? DET är vad jag tycker är intressant.

Elin sa...

frilansuppdrag. resten hemligt än så länge.

Grovt Initiativ sa...

spännande! also, ge länkar till de där trista sexbloggarna som kallar fitta för mus! det verkar som god underhållning...

LSM sa...

Fucking deal with it – ful layout gör läsupplevelsen mindre behaglig, det är vetenskapligt bevisat *kan i nuläget inte hänvisa till en enda studie som har bevisat det*.

Men om man bjuder på en kaka som ser ut som kräks kommer folk att klaga på ens matlagningsskills också.

Elin sa...

grovt: http://www.metrobloggen.se/fatman
Can't fail med formuleringar som "kramskönt och mjukgo oralsex"

lsm: I love you, min layoutnörd.

Nasfilartfar sa...

oooh vad spännande detta ska bli att läsa.