20 oktober 2008

Dagens lilla aggrofest i receptionen på jobbet

Ringa misshandel? Say what?

9 kommentarer:

sofia sa...

varit aggrofest över detta i min reception också.

och för övrigt: vafaaaaan, har du suttit på jobbet hela dan utan att jobbmaila mig? jag som t.o.m fått en förnamn.efternamn@företag.se!!

jojo sa...

helvetes jävla skit.

Elin sa...

sofia: men förlåååt! glömde bort att vi kan jobbmaila med varandra. tillbaka på onsdag. maila mig då om du är frisk. du hade ju iofs kunnat ta första steget och mailat mig. åh dessa passiva kvinnor!

jojo: word

johanna sa...

OMG jag var bara tvungen att googla upp frun och läsa hennes blogg...
happy monday

Elin sa...

åh grattis.

Grovt Initiativ sa...

well det är mindre konstigt med prefixet "ringa" om man tänker på att det bara var för en annan händelse än blodfesten. sen att det är underligt hur den andra inte var bevisad nog är en annan fråga. fast jag brukar försöka hålla mig från åsikt i specifika fall.

Elin sa...

jo, jag såg det sen när jag läste det finstilta och jag förstår att han inte fälldes för det grova när frun skyddade honom. mindre tråkigt för det är det inte. jag har försökt att inte sätta mig in i det här fallet och isf skriva någonting generellt. sen tristessläste jag Papa Dees försvarstal i någon av kvällstidningarna i fredags. "nu förstår jag varför organisationer som Amnesty finns till, för oss som blivit oskyldigt frihetsberövade". efter det var det svårare att inte vara pissförbannat engagerad.

Maria sa...

Ja, det är mycket märkligt. Det var väl därför lagen ändrades? För att kvinnor som vägrade gå med på att de utsatts för misshandel fast deuppenbart blivit det ändå skulle få rättvisa, s a s? De borde inte lyssnat på henne. Jag vill inte förminska henne utan säger bara att man måste se till alla andra faktorer som samhället sade sig kommit överens om måste vägas in.

Och ja, Amnesty måste ta tag i det här skräckhäktet nu. Enl DW är det ju som Guantanamo där inne. Fast, har Guantanamo verkligen frukt- och godisvagnar som kommer två gånger i veckan...? Jag menar inte att det kan vara en mysig vistelse där inne, men man får kanske ha lite urskiljningsförmåga när man beskriver saker och ting.

Elin sa...

maria: Jag håller med dig.
Angående Papa Dees uttalande försökte han väl tillskriva sig sin ännu mer oskyldighet, genom att berätta skräckhistorier om hur hemskt det varit att sitta häktad på felaktiga grunder. Han fick djupa ångestattacker, vägrade äta och allt vad det var. Sånt ska Amnesty kunna hjälpa till med. Tydligen. Osmakligt, oavsett om han är skyldig eller ej, var bara förnamnet.