26 januari 2009

Jag behöver jobb

Jag har för lite tid för att hinna skriva intressanta blogginlägg idag, men det centrala i min tillvaro just nu är mest följande:

Jag behöver jobb.
Deltid, uppdrag, inhopp, vad som helst. Helst inom skrivande, media, copywriting, korrekturläsning och liknande, men det mesta är av intresse. Jag är noggrann och håller alltid mina deadlines och är därtill begåvad och ambitiös.

Jag vet att det är ett hard knock life för språkvetare och journalister och att 2009 är ett riktigt skitår. Men försöka måste jag ju. Jag har blivit fantastiskt bra på att nätverka, knyta kontakter, tjata mig till jobb, lobba in mig och komma med tusen kreativa idéer. Men det vore skönt att få något slags uppdrag bara genom en ansökan via bloggen, just nu.

Ni vet var ni hittar mig. elin.grelsson@gmail.com

9 kommentarer:

Sarah sa...

Jag behöver oxå ett jobb...
Csn enbart i försörjningssyfte känns surt.

Gabriel sa...

Du kommer att lyckas, rest assured! Själv ska jag på måndag gå på fackets frukostmöte "Ta kontroll över lågkonjunkturen: Hur möter frilansen finanskrisen?"

Själv söker jag brödjobb i andra branscher, samtidigt som jag lägger ut mina krokar och nät i medievärlden, inte minst efter jobb jag verkligen är mer specialiserad för än de flesta konkurrenter. Jag tror att det är underskattat. Det verkar finnas ett stort stigma i akademikerkretsar 25-30 år angående extrajobb, man vill antagligen visa att man har sin examen och är färdig och inte dropout. Att man är home safe vuxen medelklass och inte halkat efter sina generationskamrater. Och det är klart, skulle någon erbjuda mig läderfåtölj och egen telefon skulle jag inte heller säga nej. Å andra sidan skulle jag tycka det vore mycket mer förnedrande att jobba på kvällstidning än att diska, but that's me och det kan ju lätt avfärdas som rönnbärsfilosofi.

christina sa...

ah jag skulle så himla gärna vilja tipsa om nåt men vi är inte i samma branch! vikunde iofs dock behöva en elin g här, for sure.

Elin sa...

Sarah: med en hyra på 4200 kr/mån är leva på CSN en reell omöjlighet för mig.

Gabriel: I hope so och jag håller med dig om det. Samtidigt har jag jobbat på samma jobb i snart tre år, hel- eller deltid, inom offentlig sektor för att jag inte fått jobb på annat håll och just därför känner jag nu att jag gör vad som helst inom skrivande etc, så länge jag får skriva, korrekturläsa osv.

christina: Jag är en grym sekreterare/receptionist! Jag kan baka kakor! Tack iaf :=)

Gabriel sa...

Jo... jag antar att en sak jag inte tog med i min beräkning är att många är betydligt tröttare på den typen av jobb än vad jag är.

OK, annat tips: Gå samman med andra och sälj in större projekt. Har också lite sådana planer. Bloggnätverkande är ju ett bra första steg för det.

christina sa...

jag erhåller en medioker ingenjörslön, försöker hålla mig undan från kakor och är inte direkt i trängande behov av en personlig sekreterare som kan schemalägga mina playdates (min sista kompis la antrax i mitt kaffe), men hur grymt hade det inte varit att få ha dig i sin närhet i denna torra värld!

Elin sa...

Gabriel: Ja, det är jättebra. Försöker verkligen bli bättre på gå samman med andra. Sticking together in skitåret 2009.

christina: Åh, men detsamma!

Morgan sa...

Ahhrrg..! Jag håller med förste talare, sitter och läser CP-kurser bara för att få CSN, som, som tur är, räcker till hyra osv. Men kul att slösa CSN-veckor, bara för att man inte får A-kassa efter plugg...
Tänk att få inkassera femsiffrigt varje månad, coolt..
Lycka till i sökandet!

Elin sa...

Tack och ja, jag har också gjort den grejen. Lycka till till dig också!