24 januari 2009

Lite mer singelcoachning, denna gång från Carola

Ur intervjun i senaste numret av Filter:
"Jesus vill vara min själs älskade. Ibland kan jag nästan känna honom. Det har hänt att jag känt mig uppfylld av hans kärlek, inte sexuellt, utan mer som omfamningen en man kan ge sin kvinna. Det är en tröst för oss som är singlar, som gör att man inte springer efter första bästa karl."

Artikeln om Carola, av Erik Almqvist, är för övrigt helt magnifik. Långa stunder kan jag bara skaka på huvudet åt denna galna, omnipotenta, kontrollneurotiska människa som slänger ur sig de mest fantastiska religiösa referenser (se ovan) och wailar i mobiltelefonen på skönhetssalongen. Å andra sidan kan jag ändå känna någon slags fascination och beundran kring hur Carola, trots allt, is keepin' it real och hur hon brutit sig fri från de män som har styrt hennes karriär och gör sin grej. Fantastiskt välskrivet, närgånget och respektfullt porträtt, hursomhelst.

4 kommentarer:

Christopher sa...

Tipsar gärna om att Filter för första gånger har lagt ut lite material på webben. Nämnda Carola-artikel går att läsa här: http://www.magasinetfilter.se/magasin/filter-6/f6-carola.aspx

Layoutmässigt torftigt i jämförelse med texten i tidningen; likväl läsbart.

Elin sa...

tack vad bra, då kan jag länka!

Sandra sa...

Hon är annars ganska känd för att vara karltokig!!! ;)

Joel Larsson sa...

Upplevelsen är antagligen högst verklig för henne. Kan förresten inte på rak arm påminna mig att någon religiös jag känt har ränt efter karlar/kvinnor. Utom en, som tappade tron och övergick till existentialismens "jag är ett djur"-tänk och härjade vilt ett tag, tills han blev nyfrälst. Kanske har Carola en point?
Håller helt med om att det var en helbra intervju. Inget posande, smicker eller fördömande från någon självmedveten journalists sida; den tycktes vara både saklig och gjord utan ont uppsåt.