29 november 2008

Take it to the church

Imorgon ska jag på adventsmässa i Domkyrkan med en person som jag nyss träffat och aldrig i nyktert tillstånd. När jag lär känna människor brukar de normala scenariona vara fika, öl, middag, konsert eller bio.
Jag har aldrig gått på mässa i kyrkan med någon ny förut.

Går man på bio eller äter middag kan man alltid hänfalla åt de naturliga ämnena hur filmen var eller hur maten smakade, om det blir tyst eller tryckt stämning. Men i det här fallet känns replikerna inte lika naturliga.
”Hur smakade din oblat?”
”Vad tyckte du om predikan? Själva grundstoryn om Guds son har ju fått kritik för att den inte är trovärdig, men jag tyckte prästen gjorde ett bra jobb med att ro iland den och budskapet var ju bra.”
”Jag tyckte inte att första psalmen satt riktigt klockrent, men det tog sig vid Hosianna och orgelsolot var ju grymt.”

Undrar om han är en gentleman och bjuder mig på kollekten?
Det återstår att se.

6 kommentarer:

D.D. sa...

Jag tycker det låter extremt romantiskt. Tack för en bra date-idé.

Jeanette sa...

hahahahahahahahahahahaha! :D

Miss Baglady sa...

Är det en date????

Den var helt ny...

Underlandet sa...

Wow! Hahaha, Elin på nya marker...

Elin sa...

haha. det var ingen date. fint att ni förutsätter att jag har ett såpass spännande privatliv dock.
men håller med d.d. om att det vore romantiskt. man får liksom hela andäktiga stämningen och tända ljusen på köpet. plus syndelsernas förlåtelse för tidigare otukt. bra början, liksom.

Elin sa...

för övrigt blev det lite som jag befarat. när vi kom ut började vi prata om hur den var, precis som om vi varit på bio. vi var båda överens om att det var mäktigt med händels klassiska halleluja på slutet, även om den är lite missbrukad genom filmer. och att predikan med böner för att den ekonomiska oron skulle stillas och för sveriges regering kändes rätt fånig.