10 november 2008

Och han tränar som en karl ska

När någon lämnade en kommentar om att Horace minsann tränar på Friskis visste jag inte om jag skulle tro på det. Nu skickade min vän Magnus precis över den här bilden.

Han kan det där med vadstretching, Horace.

Jag försöker hinna med i kommentatorsdiskussionerna och svara på mail. Men sen kommer de där mailen om "vad är det för fel på män som tränar?", "är inte alla feminister lesbiska?" eller "varför vill du att män ska gråta, kan de inte få vara glada?".

Och då blir jag ganska trött, stänger av datorn och kollar Weeds istället.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är P:s fru och jag tackar för bilden av Horace tränande! :-D

Sen rådbråkar jag min hjärna med vad man möjligen kan tänkas säga till de som ställer frågor av den där typen du fick i mailboxen... Att bara fråga tillbaka: "Läst en oväntad bok/kurs på senaste?" kan ju låta så drygt att det kanske får dem att tappa lusten att göra så, vilket inte ger någon samhällsvinst i det stora hela...

Nä, Weeds låter sundare.

jojo sa...

underbar bild!

och heja dig, kolla på weeds och skit i de där mejlen.

gillade för övrigt även nålar-i-huvudet-bilden på dig, tycker fler borde ta såna bilder på sig själva. och tagga på fejjan:)

Grovt Initiativ sa...

återigen - vilka i helvete ÄR de där människorna som fortfarande frågar om feminister är lesbiska. måste vi verkligen leva i en freakshow även på 2000-talet?

Julia sa...

Vadå "få vara glada".

Grisar ska inte ha roligt!

Elin sa...

P:s fru: haha, erkänn att det var han som ropade. "älskling nu har Elin lagt upp en bild på Horace när han tränar!"
jag rådbråkar också med min hjärna just nu. jag tar väldigt tacksamt emot tips på hur jag ska hantera dessa mail. för jag vill inte bara diskutera med insatta, jag vill inte skriva en debattartikel och sen lägga locket på mot kritiker. även om det är kritiker som skickar 4 a4-sidor med all deras generella kritik mot feminismen. eller som missuppfattat hela debattinlägget och som uppenbarligen vill missuppfatta allt som ens med bästa viljan kan tolkas som feministiskt.
det är viktigt att orka ta diskussionen. samtidigt som jag har tiotusen andra saker att göra och de tar både tid och energi ifrån mig, alla mailare.
hur skulle ni ha gjort?

jojo: tack! nålar i huvudet är det nya svarta. kom ihåg vem som startade trenden när du ser blondinbella med nålar över hela örat om ett halvår.

grovt: ta del av min inkorg ska du få se på freakshow.

julia: HAHAHAHAHA.

chall sa...

Du skulle kanske kunna ta vägen över "det är inte fel men det är inte ett fritt val"?? Det är min egen käpphäst, att jag försöker få de som inte "förstår" feminismen att det är något som påverkar mig trots att jag inte gör något...

alltså, som jag förklarade för en äldre man häromdagen. Jag får inte jobb lika lätt för att mannen som intervjuar mig lägger in att jag är 30något och kivnna och antagligen vill ha barn och då är jag den som är föräldraledig och ommer alltås inte vara en bra investering för företaget. DET dömer mig. På grunder av att "andra kvinnor" och vad "vi anser är en kvinnoroll".

Sen kan man ju undra om det inte är för basalt, och för egoinriktat att ägna sig åt som förklaringsmodell men samtidigt verkar det gå hem hos (egotänkande) vissa män som inte tänkt på det förut.

Träningen är väl bara att säga - det är bra att träna men träna för att få snygga muskler framför att träna hjärnan lite grann... är en smaksak? Annars vet jag inte. Men du vet iaf att du inte är ensam :)

lycka till. kommer du på bra saker att säga i förklaring - let me know.

Elin sa...

tack för dina råd och lycka till!
min idé nu är att bara svara på det som är relaterat till debattartikeln och hänvisa alla andra frågor till typ feministiskt initiativ. vad glada de kommer att bli...

P sa...

Självklart var det jag som ropade... :D

P:s fru. M sa...

Jo, det har han nu tydligen också erkänt för dig att det var han som gjorde.. Undrar om du och jag ska starta vår egen relation snart! ;-)

De här personerna som är på sandlådestadiet när det kommer till jämställdhet/könsmedvetenhet/you name it. Ge dem en liiiiten faktaruta på deras nivå en gång i veckan eller så. Eller dagens ord. Då kvalar du säkert in i facket "årets folkbildare" också strax och får fina priser. Sen struntar du i dem och skriver utifrån den nivå du är på. Alla kan ställa frågor från den nivå de befinner sig på om de verkligen vill veta och lära sig mer. En del maskerar påståenden till frågor, sila dem. Heja du! (och Horace!)

Elin sa...

p och frugan: haha! vad fina ni är!
och tack för tipset frun! väldigt klokt! oj vad många utropstecken det blev!

Anonym sa...

Jodå, jag minns tydligt när ständige sekreteraren för en dagstidning glatt berättade om sitt friskis- och svettande. Jag minns att han lite kokett tillade att det var särskilt intressant för honom, då det är ett av få tillfällen då han kommer i kontakt med populärmusik :-) Jag gillar Horace. På riktigt.

Mina sa...

Får se om min man tycker att vi får ha en relation då. Här är jag. Jag är ett fan, trevligt att träffas!