14 september 2008

Mitt liv som Laura Ingalls

Hej bakfulla ungdomar!
Medan ni ägnat helgen åt att veva technoarm, fyllelipa, supa bort era hjärnceller och ådra er nya könssjukdomar har jag ägnat min helg åt att fjällvandra, ha filosofiska diskussioner med min far, gå i kyrkan och gå på queer fest i församlingsrummet.

Angående det sistnämna säger ju Bibeln att man skall dricka med måttfullhet. Men eftersom jag samma dag som kyrkofesten hölls hade läst Kathy Rudys queerteologiska artikel Subjectivity and Beleif, om att ålägga postmodernismens syn på den subjektiva sanningen på en kristen tro hittade jag ganska lätt en klausul. Måttfullhet är ju ett oerhört relativt begrepp och jag kunde härvid välja min egen subjektiva tolkning av Bibelorden.
In other words: Okej, jag var också ganska onykter igår.

Jag har väldigt mycket intryck att sortera från helgen. Eftersom jag redan peakat min töntighet och aldrig haft särskilt mycket creddpositionering att försvara kommer jag med största sannolikhet snart att återkomma med HBT-kärlek, religiositet, karaokehits och Creedence-låtar på norrländska fjällvägar.

Eller nej, okej. Inte Creedence. Där går till och med min gräns. Men det andra. Jag återkommer snart. Nu ska jag fortsätta dricka kaffe.

3 kommentarer:

Anonym sa...

och vad hemsk jag känner mig när jag inte skänker en konstig tanke åt din bisexualitet eller något av det andra.
det är bara när jag får höra att du är religiös som jag hajar till.omformulerar dig. hela du framstår i ett annat, mindre positivt ljus. "Men kan man lita på henne, kan man tycka att hon är bra? hon är ju RELIGIÖS". Jag kommer på mig själv m att bli lite äcklad.
Och jag är hemskt och ska jobba på det. Du hjälper till genom att skriva så jävla bra och inte prata mkt om gud. Det gör att min religiofobi (?) minskar lite. Men än så länge bara lite. Du är så bra. / embla

Elin sa...

Jag misstänkte att många skulle reagera exakt som du när jag vågade peta in någonting om att jag tror på Gud, vilket också är en väldigt stor anledning till att jag valt att hålla tyst om det. Jag kommer inte skriva särskilt mycket om Gud, du kan vara lugn och jag är fortfarande lika bra, trots eventuellt religiositet.

Anonym sa...

jag tycker som sagt att det är väldigt bra att du pratar om det för det är ju hemskt att man inte respekterar religiösa människor lika mycket som andra. det är ju lika hemskt som om jag skulle värdera dig annorlunda vid vetskapen om din bisexualitet. Där reagerade jag dock inte alls.
visst kanske jag enbart kommer skumma inlägg om gud och religiositet om du skriver sådana men känner du ett behov av att göra så, så tycker jag att du ska göra det! / embla igen