19 september 2008

Pussy money falukorv

Inatt på tåget satt jag mittemot en överviktig man, påkliven i Sundsvall. Den där sortens vita, feta, medelålders man med tunt, vattenkammat hår och potatisnäsa som man lätt får på näthinnan när man tänker porrklubbsbesökare.
Någonstans mellan Hudiksvall och Gävle (Ständigt detta Gävle! Mitt hat mot Gävle är fanimej bottenlöst.) tar han fram en enkilos falukorv ur väskan, som han skalat av skinnet på i förväg.
Han drar ut den ur en påse och börjar äta på den. Utan kniv, utan någonting. Som man äter en banan ungefär. Ett kilo falukorv.
Jag kan inte sluta stirra på honom av samma anledning som man fortsätter stirra bort mot en trafikolycka, fast man absolut egentligen inte vill. Hela situationen är så osmaklig och absurd att ögonen väljer att fullständigt plåga sönder mig.
- GI-bantning, säger han tillslut.
- Mhm, säger jag.
Sen blundade jag jävligt hårt och somnade in med korvmannen framför mig och Lil’ Wayne i lurarna.

Tänk på det, fröken Grelsson, nästa gång du gnäller över att livet känns blasé och inte innehåller överraskningar. Igår vid den här tiden hade jag ingen aning om att jag ett dygn senare skulle ha sett en fet man från Sundsvall äta ett kilo rå falukorv till ljudet av Lil’ Waynes Pussy Money Weed.

För övrigt noteras: Jag lever så inte vinnarlivet just nu.

12 kommentarer:

Julia sa...

Åt han hela?

Anonym sa...

varför hatar du gävle??? är själv från hudik, bra blogg!!!!

linda sa...

helt otroligt!

jojo sa...

men lägg av! serri!!!!

Anonym sa...

språkvetare+? hur gick det till?

elin sa...

julia: jag vet inte riktigt. när jag somnade hade han ätit kanske en tredjedel? när jag vaknade till igen sov han också. när jag vaknade till sista gången klev han av i herrljunga.
ano: för att det alltid är där som de jobbiga typerna kliver på på nattåget, gävle har sjukt ful dialekt och en gång var jag på ica i gävle och kassörskan var skitotrevlig. öh, nä, jag vet faktiskt inte. det är bara betingat så jävla mkt ångest iom alla mina nattågsresor.
linda&jojo: I know!
ano: whut? språkvetare? jag pluggade?

Johanna Sjödin sa...

Hur bar du dig åt för att inte spy?

/Vego

Anna sa...

ja jag undrar samma sak. blev nästan lite spyfärdig själv när jag läste. tur det inte var jag som satt bredvid.

Anders sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
elin sa...

johanna&anna: ja jag blundade jävligt hårt efter ett tag. det var nasty/ också vego
anders: hahaha. bästa kommentaren. håller helt med dig. vad är grejen? råtöntigt.

the elin-fan sa...

HAHA! :D älskar att du också hatar gävle elin! du anar inte vad glad jag blir! det är för få som hatar den här stan, på riktigt. NSF och SD tar även över, jag känner verkligen hur kärleken spirar...

NOOOOOOOOOOT! alltså hur kan helvetet #1 bli ett värre helvete?

och fy FARAO för korvätande gubbefaraoskap! jag hoppas du slipper dessa i fortsättningen.

/illamående som ser korvgubbefanskap genom FÖNSTRET. välkommen OMBORD (gävles nya "välkommen till gävle"-fras. på riktigt alltså) till gävle, alla!

elin sa...

hiphopsyster: haha, jag undrade faktiskt hur du skulle ta det här inlägget med gävlehatet. bra att du tog det på det sättet.