17 september 2008

Det här med SSRI-preparat

Jag har fått medicin som ska hjälpa mot sömnlöshet, oro, nervositet och rastlöshet samt mot mina återkommande attacker av hjärtklappning och yrsel.

När jag ligger vaken halv fem på morgonen, nipprigare än någonsin, famlar jag tillslut efter bipacksedeln till medicinen och läser följande:
Mycket vanliga biverkningar (drabbar mer än 1 av 10):
- Sömnlöshet
- Oro
- Nervositet
- Rastlöshet
- Hjärtklappning
- Yrsel

Smart.

4 kommentarer:

Berander sa...

Borde finnas andra (SSRI) preps du kan få som passar dig bättre... Nu vet jag inte hur länge du gått på nuvarande prep men de flesta brukar ta 2-3 månader innan pat. (du) infinner sig i ngnslags balans och man kan utvärdera hur de funkar.

Ohwell. Hoppas du löser det på ngt vis.

KRAMAS

Anonym sa...

En gammal goding. Sådär är det typ med de flesta mediciner, oavsett vad de ska behandla. The cure is worse than the disease. Och The Cure hjälper mot det mesta.

Anonym sa...

berander: åh en läkare in the house! jag har bara ätit citalopram en vecka än så länge, men käkat dem några vändor tidigare. mår alltid såhär kefft i början. brukar bli väldigt trött av dem ett tag. jag får dem ju också pga nedstämdhet och där tycker jag mig märka en förändring.
julia: word på alltihopa.

Anonym sa...

haha! ja du, elin.
det där är lite utav en klassiker. är väl tyvärr så med de flesta ssri preparat. risken finns att man får biverkningarna. man mår oftast skit ett tag, för att sedan eventuellt känna en bättring. plus minus noll?
det är lite som att vara rullstolsbunden och få en rullstol som är trampdriven. eller hur?
tala med din läkare om det. du har alltid rätt att prova något annat, om du anser det inte fungerar.
best of luck!
cheers