6 augusti 2009

Jag visar min, du visar din

Det slår mig att jag har haft den här bloggen sedan 2005, i olika skepnader. Vardagsblogg, anonym känsloblogg och vad den nu är nu (ung frilansande journalist-blogg?). Jag har läsarstatistik, jag träffar rätt ofta folk som läser bloggen men ändå har jag aldrig ställt frågan: Vilka är ni egentligen?

Så nu gör jag en Julia från häromdagen och ställer ungefär samma frågor som hon gjorde.
Vem är du? Hur hittade du hit? Hur länge har du läst? Vad är bäst/sämst?

64 kommentarer:

Marie sa...

Vem är du? Student från Sthlm som hoppas på att bli klar snart.
Hur hittade du hit? Via Den där om Jenny.
Hur länge har du läst? Sen 2007 då jag ägnade några ensamma dagar med att sträckläsa allt och sen inspirerade bästa vännen att göra detsamma. Jag läste bakifrån och hon framifrån, så hon blev lite sur när jag råkade spoila en sak som jag hunnit läsa men inte hon.
Vad är bäst/sämst? Då var det känslobloggandet, nu är det de korta, roliga texterna och de djupare texterna om genus etc. Sämst? Finns det något sådant??

Unknown sa...

Oj! Nu känner jag att jag måste ge mig tillkänna. Jag vet inte hur länge jag läst men jag antar att jag ramlade in här på något vis via min vän D som läser väldigt många bloggar (jag följer inte många alls). Vi läste samtidigt igenom hela bloggen för ett par år sedan, hon framifrån och bakåt, jag i kronologisk ordning (jag inser att det låter lätt stalkeraktigt). vi möttes någonstans i mitten och det var ganska lutigt i sig, konversationerna "va?! kommer de göra slut?!" och så...

Jag har även bloggboken, ett signerad ex som jag fick i 23-årspresent av D. Jag får väl erkänna att vi livligt diskuterat bloggen som att du var en del av vår bekantskapskrets, vilket nog personer som hört oss prata också trott. Jag har alltid känt det som du lever lite av ett liv jag valde bort för länge sedan (jag gav upp lingvistik som framtidsmål och blev teknolog i stället) och jag vill verkligen passa på att tacka, nu när jag ändå kommenterar. Det har varit väldigt trevligt (ibland är kanske inte "trevligt" ett bra ord, men givande) att läsa! Tack för att du vågar skriva om sådant jag inte vågar!

//Sanna

Desirée sa...

Jag är en socionomstudent som bor i Arvika.
Jag kommer inte ihåg hur jag hittade hit, men jag har läst i ett och ett halvt år ungefär, antagligen hittade jag hit när jag började sätta migin i feminism.
Jag tycker det mesta du gör är fantastiskt, men jag tycker bäst om när du skriver sånt som går in under huden. T.ex. när du skrev om depressioner.

Bob sa...

Aktiv drömmare, intresserad av samhällsfenomen, relationsanarki och normsabotage, varför jag fastnade för flera av dina texter. Fann dig via ryktesvägen, en som blev två som tillslut blev tre vänner som nämnde din blogg i diverse feminismdiskussioner. För att inte nämna någon annan blogg som länkade din blogg osv.

Vimo sa...

Vem är du? En snäll människa.
Hur hittade du hit? En dag fanns du bara där i min rss-läsare.
Hur länge har du läst? 1 år?
Vad är bäst/sämst? Allt bra är bäst, allt dåligt är sämst!

Mattias S sa...

Vem är du?
Mattias, en ung man som söker efter sin plats i livet.

Hur hittade du hit?
Diverse bloggar man läser/har läst har länkat hit vid lite olika tillfällen,

Hur länge har du läst?
Typ en månad har jag följt bloggen, minns inte alls när jag läste något på den första gången.
Det var förövrigt detta inlägget som gjorde att jag började följa:
http://sakerunderhuden.blogspot.com/2009/07/inbetween-normsystem.html

Vad är bäst/sämst?
Det har jag inte kommit fram till än.

Tekrånglat sa...

Jag är en nattjobbande livsnjutare.
Hittade hit genom Kanalisera.
Läser titt som tätt, vet inte hur länge jag sysslat med det.
Vet inte vad som är bäst/sämst.
Min natthjärna läser men är oförmögen att analysera.

Anonym sa...

Jag kan säga så mycket att jag är en gammal klasskamrat från högstadiet som känner att jag kan relatera till dig eftersom jag själv alltid har haft en fristad i skrivandet.
Jag råkade hitta dig av en slump för några månader sedan när jag googlade efter en helt annan person och har sedan dess varit fast. Bäst tycker jag om dina kärleksskildringar och inlägget om att inte vilja ha barn eftersom det hör till de ämnen jag själv skriver mycket om.

Marie sa...

och det är alltså Sanna och jag som är kompisar... :D

Anonym sa...

Hej hopp! Tror jag kommenterat här innan, men får ändå svara på dina frågor.

Jag är puffan, 30 (31 alldeles snart) gammal. Trebarnsmorsa med psykiska störningar. Bloggar också om allt och inget.

Jag minns inte hur jag hittade hit, men det måste varit via en länk från någon annans blogg. Har läst här någon månad och tycker du skriver väldigt, väldigt bra och levande. Ditt skrivsätt är så bra och jag blir ofta fascinerad av dina texter. Håller med Viktor och de andra. Allt är bra, fortsätt i samma stil om du känner för det. Me like. :)

Stor cyberkram!

Niclas Tamas sa...

Vem är jag? Författare med devisen: Ladda ner! Läs! Sprid! för mina egna texter (romaner och noveller)

Hur jag hittade hit? Via en blogglista

Hur länge har jag läst? Ungefär en vecka.....

Bäst/Sämst? Lite svårt att avgöra efter så kort tid...

Anonym sa...

Jag är läs- och skrivjunkie, feminist och ibland ganska ambivalent kring vad jag tycker om en massa saker. Etnolog och genusvetare, utexad för ca ett år sen. Jobbar med folkbildning och integration. Hittade hit för ngt år sen via Isobel, stannade kvar för att du ofta skriver om ämnen som engagerar mig. Jag gillar ditt sätt att vrida och vända på saker, inte dra stensäkra slutsatser, att se det mångytdliga och komplexa. Blandningen mellan det akademiska och det vardagliga självupplevda. Samtidigt skriver du kul, berörande, smart. Jag håller inte med dig i allt, särskilt inte i dina slutsatser och tankar kring religion (jag skriver inte "personlig tro" för det tycker jag är ngt helt annat). Men jag gillar dig ändå :)
/Hanna

Emma sa...

Jag är en 21 årig, framtida psykologstudent som senaste året har jobbat som vårdbiträde. Jag hittade hit för några månader sedan när jag satt och klickade runt på olika bloggar och fastnade snabbt för blandningen mellan personligt utelämnande texter (som jag många gånger känt igen mig i) och skarpsynta politiska.

Ylva sa...

Jag är en 22-årig lärarstudent från Luleå.. Hittade hit genom länkningar, vet att jag hittade Den goda hustrun, dig och Julia i samma vända men vet inte var jag började. Nån gång under 2008 var det i alla fall.

Jag älskar vardagsbetraktelserna, och när de övergår i analys av teorier och strukturer. Jag vet inte om det finns nåt som är sämst, det är nog mer att jag inte hänger med i alla interna referenser ibland. Men så ska det vara :)

Elin sa...

Det här är så otroligt spännande!
Tack!
Och fortsätt!

Karin sa...

Vem är du? Karin. Trebarnsmamma, sambo, undersköterska.
Jag hittade hit via Helena Bergman tror jag, för några månader sedan, och sedan dess är jag fast.
Jag gillar ditt sätt att skriva, oavsett det handlar om vardagsreflektioner eller djupare analyser. Du hjälper mig att sätta ord på tankar, du väcker tankar som jag inte tidigare haft, sätter saker i nya vinklar och perspektiv som jag inte tidigare sett.

Något sämst har jag inte sett ännu.

Anonym sa...

Jag är en 25-årig psykologstudent som hittade hit via min sambo (kommer inte ihåg när det var, kanske 2007). Då läste jag nog mest för att jag var svältfödd på diskussioner om queerighet och verkligen behövde någonting att kunna känna igen mig i. Nu läser jag för att du tar upp ämnen som jag är intresserad av, för analysernas skull. Och för att jag gillar själva grundambitionen med bloggen, att säga som det är - även om hur det tar sig uttryck förändrats något under tiden jag följt dig.

anna sa...

Jag är lika gammal som du och bor i gbg. Jag hittade hit via Navids blogg typ 2007. Hade bara bott i stan ett halvår eller så då, så det var kul att läsa om någon som hade sin vardag i samma stad. Bäst är allt, sämst är ingenting. Hih.

Agnes sa...

Jag är Agnes. Du har träffat mig. Jag har läst i några månader och hittade hit via Gustavs blogg. Jag tycker det är bäst när du sätter ord på viktiga saker eller saker jag känner igen mig i, sämst tycker jag om när jag inte håller med öht.

Jag gjorde samma grej i februari. Några tusen anonyma smygare höll käften, men det var kul ändå: http://bastjustnu.blogspot.com/2009/02/dagens-interaktion-090225.html

johanna sa...

Vem är du? Johanna, 22-årig genus & litteratur-student från Lund.
Feministisk drömmare som lätt attraheras av bloggar skrivna av skarpsynta feminister i mediesfären.

Hur hittade du hit?
Genom brunchrapporten på något sätt. Alternativt genom isabell ståhls blogg.

Hur länge har du läst?
Två veckor på sin höjd

Vad är bäst/sämst?
Att du är akademiker med ett kritiskt perspektiv och feministisk analysförmåga.

Jag sa...

Jag: Blott 18 år, har just gått ut gymnasiet, flyttar utomlands i höst för att jobba som au pair i ett år. Feminist, djurälskare, intresserad av journalistisk, politik och miljö. Hittade hit pga en kompis och har läst bloggen regelbundet i snart ett år.

Du: Skriver bra, särskilt kärleksskildringar och om att vara annorlunda, hitta sig själv och våga visa vem man är. Lite väl sentimental ibland kanske. Tack vare dig hittade jag LSM:s blogg, vilket också är/var en av mina favoritbloggar.

kikki sa...

Jag började läsa dig för två år sedan. Jag gick på Författarskolan i Lund, hade någorlunda nyligen blivit bisexuell och letade efter lite för privata/personliga bloggar av queer-tjejer med skriv-ambitioner. Tror att jag på något vis hittade dig via Sara Lövestam men är inte säker. Jag minns att den allra första meningen jag läste var något i stil med "naturligtvis låg jag med amsterdamflickan". Jag har följt lsm också sedan dess.
Min (psykologstuderande) flickvän läser dig också och vi pratar om dig som om du vore en person vi känner. På sista tiden har jag noterat att du blivit vår "första-Elin", alltså den Elin vi refererar till utan efternamn. Jag tycker att allt du skriver är intressant och du gör mig ofta uppmärksam på debatter jag annars hade missat. Dock: ju mer självutlämnande desto bättre!
Jag befinner mig liksom du någonstans mellan arbetarklass/landsbygdsbakgrund och akademisk/kulturell medelklass. Och vi är ganska jämngamla.
Jag hoppas på att få läsa din roman också så småningom!

Anonym sa...

Jag är en artonårig tjej med framtidsångest och hittade hit någon gång i våras när jag googlade populärkulturella förebilder för tjejer, och det som är bäst med din blogg är att den ger mig hopp om mänskligheten.

Ina sa...

Vem är du? Ina, 17-åring från Umeå.

Hur hittade du hit? ehm, via Navids blogg tror jag om jag minns rätt.

Hur länge har du läst? oj, ehm.. borde vara ett år nu.

vad är bäst/sämst? de bästa är att
de är allt från de korta,
roliga, lätta till de djupare, mer analyserande och tunga. Att de är så pricksäkert och skapar eftertanke och är väldigt givande. Och inget är sämst! :)

Anna sa...

Vem är du?
Annapanna, en hiphopsyster :=) (elin-smiley)

Hur hittade du hit?
Navid länkande bloggen. Jag tror han skrev något om att "Elins blogg är ren poesi". Word, minst sagt.

Hur länge har du läst?
Navid länkade väl det runt 2006, tror jag, så sedan dess. Och jag blev HELT fast med detsamma. Och det vet Elun mycket väl efter alla mina utlägg både IRL och på intranätet om hur viktig hennes blogg har varit för mig, och hur viktig den är för...alla! Faktiskt.
Och jag kan ju t ex inte räkna alla gånger jag lipat medan jag läst inlägg här...

Vad är bäst/sämst?
Med bloggen? Det bästa är orden. Elins ord. Hur hon formulerar. När jag började läsa var den inte lika politisk som nu (även om den såklart var det också. Vad nu politik är och inte är...), då var det mer personligt och det kunde vara ännu mer naket än vad det kan vara nu när hon "kommmit ut" som ELin.
Att Elin sätter ord på allt på ett sånt genuint vis som man inte KAN ducka för, det skjuter rätt in i det stora röda vare sig man vill det eller inte. Hennes sätt att skriva politiska texter på är helt jävla fantastiskt, men hennes personliga stycken är...magi. Låter töntigt men så är det faktiskt.
Det sämsta är kanske att Elin inte längre får vara anonym. Att hon verkar få ta idiotiska kommentarer då och då (jag antar att dom inte existerade alt. inte alls var lika många för bara något år sedan. Men ja, "Tycker man mycket ska man orka mycket", sa Nour en gång) och så ofta måste förklara sig, när allt hon skriver egentligen är så jävla uppenbart och simpelt att förstå.

Nu blev den här kommentaren lång så jag avslutar med Berts "Klart slut varulvstjut!"

PUSS, KRAM, PEACE & LOVE!

Grovt Initiativ sa...

Allra första gången jag klickade på en länk till dig var när Navid länkade 2006. Jag erkänner att jag inte stannade kvar, dampigt oförmögen att läsa privata texter utan att känna personen ifråga. Jag var inte så bloggnitisk heller då. Följde förstås bara mina pluggbuddies bloggar och nån till.

Men ibland kom jag tillbaka till något specifikt inlägg som någon tipsat om här eller där. Till exempel http://sakerunderhuden.blogspot.com/2006/10/p-riktigt.html

Redan då fanns ju det större sett genom ditt lilla.

Egentligen hittade jag alltså hit genom LSM. Det var när hon hade haft releasefest och det fanns en djup brunn i texten direkt ner i er historia och jag ska inte sticka under stol med att jag verkligen skvallerläste det. The juice, och dina texter var bonusmaterialet. Ja det var ju vad jag trodde innan jag dök vidare där.

Såg hur jag kunde känna igen mig i så mycket, framför allt svårigheterna i den diffusa tillvaron mellan två stolar som till exempel kan heta indie och hiphop, eller de som heter idealism och realism. Det jag kände igen mig från mina ambitioner: att blanda skarpt akademiskt och intellektuellt med privat och informellt.

Jag trodde att det skulle vara en bra idé om vi fick träffas och prata någon gång. Nu kan jag också vara tyst ihop med dig.

Mari sa...

Troligtvis en av dina äldsta läsare som hängt med ända sedan skunktiden! Ramlade in mest av en slump för att jag var skunkvän med din dåvarande flickvän. Men inbiten läsare blev jag då ditt långa förhållande tog slut i väldigt nära anslutning till att mitt gjorde det. Vartenda ord du skrev kunde varit mitt, och det blev en slags bearbetning, att veta att andra gick igenom samma saker och kände samma känslor. Överlag har jag mest uppskattat känslobloggen och tycker att de inläggen är bäst. Tycker det är synd att bloggen förändrats, även om jag förstår nödvändigheten då du till viss del blivit offentlig. Har dock varit väldigt roligt att följa dig, och eftersom du blivit lite som en kompis som jag egentligen inte känner, kommer jag fortsätta vara en trogen läsare! Mest imponerad är jag över att du vågar skriva om tabubelagda ämnen samt stå för saker andra/vissa gärna gömmer i garderoben. Det är mod för mig!

egoistiska egon sa...

Började läsa dig när veckat länkade till dig för att du gett ut din bloggbok. Och sen sågs vi ganska snart därefter tror jag, faktiskt? Eller så har jag ingen koll på tiden. I alla fall gillar jag mest att man blir alldeles fast i det du skriver, vad du än skriver om. Det jag gillar sämst är att jag ofta inte har tid att läsa blogginlägg så noga och då missar allt bra du skriver.

Maria sa...

Vem är du? kentfanatiker, filosof, litteraturnörd, narcissist, student vid Long Island University (snart).

Hur hittade du hit? En av mina dåvarande kompisar från kentforum länkade hit från sin helgondagbok. Du hade precis skrivit ett inlägg om din narcissistiska sida, jag var genast fast.

Hur länge har du läst? Jag tror att det är sedan sommaren 2007 men jag är verkligen inte säker.

Vad är bäst/sämst? Bäst är att du blivit en av mina stora förebilder. Sämst att jag är övertygad om att våra respektive politiska åsikter skulle göra oss ursinniga på varandra om vi någonsin skulle ha en diskussion i ämnet.
Både bäst och sämst är att jag dagdrömmer om att bli vän med dig men sedan inser att jag är en jävla stalker och att du inte har någon aning om vem jag är.

Znövit sa...

Jag snubbkade nydligen över inlägget om väldtäcksdusch, samma dag som jag och min vän diskuterat saken efter att hon följt med fel snubbe hem och blivit obekväm. Du satte liksom ord på allt det vi sa mellan raderna.

chall sa...

En 31 årig doktor (naturvetenskapligt ämne) som bor i USA. Jag hittade hit samtidigt som jag hittade LSM, DenGodaHustrun 2006/7 när jag desperat behövde läsa smarta svenska kvinnor (var lite svältfödd på sånt häri USA) Vet inte hur jag kom hit, måste varit en länking mellan alla olika?

Bäst; dina välskrivna tankar och formuleringar om problembeskrivningar som jag funderar på men inte kan skriva lika bra alls. Att du kan skriva om kristna tankar samtidigt som trekanter. Att man kan vara allting samtidigt - stereotyper är lite jobbigt ibland.

Sämst? Jag vet inte. Det har varit så mycket variation så det finns alltid något jag gillar. Eventuellt är det när du skriver om din familj, för jag blir lite avis.... men även för att jag har svårt för att bli alltför privat när folk vet mitt namn etc. (alltså, mer mitt problem än ditt)

Medelklassman sa...

Vem är du?
En småbarnspappa som har ett myndighetsjobb och som spelar datorspel hela kvällarna. Däremellan tvättar jag, plockar i diskmaskinen och försöker ligga med min fru någon / några ggr i veckan,.

Hur hittade du hit?
Jaa du, det var väl någon blogg någonstans? Någon av de bra, av de många som länkat till dig.

Hur länge har du läst?
Ett halvår? Ett år? Tiden går så fort.

Vad är bäst/sämst?
Bäst: Att du är öppen, ärlig och insiktsfull.

Sämst: Att jag ibland är så slö att jag inte orkar läsa.

Anna sa...

Jag heter Anna och jag hittade hit genom min kompis Julia (rosenkrantz.blogg.se).Fastnade inte från början, men när jag väl började läsa så fastnade jag totalt. Kanske för att jag helt enkelt verkar ha utvecklat en omåttlig nyfikenhet för folks liv och detaljer, men såklart också för att du skriver så skarpt och bra och sätter ord på sånt som jag inte själv lyckas sätta ord på. Och för att du är feminist, såklart. Jag tror jag fastnade här först när jag på allvar började läsa feministiska böcker och verkligen började kalla mig för feminist.

Själv är jag 20 år och bor i Göteborg, är allmänt förvirrad och stressad inför framtiden, vad jag ska göra, vad jag ska plugga och vad det ska bli av mig. Jag gillar att sy, läsa riktigt bra böcker, prata med inspirerande människor, att sjunga etc. Jag vill bo på landet och i stan, jag vill ha ett enkelt jobb men vill samtidigt förändra världen eller bara göra något viktigt. Jag vill ha allt, vad det nu innebär.

Anonym sa...

Vem är du?
en ingenjör som hade ambitionen att göra världen bättre och hamnade inom IT. Pappa till två fina döttrar och en son som levde för fort. Queer, anarkosocialist, ... jag inte gillar etiketter. Men jag tycker om att vara ute i min kajak eller på resa någon stans.


Hur hittade du hit?
Tror det var "Emma opassande" som länkade och sedan fastnade jag


Hur länge har du läst?
Ett år kanske

Vad är bäst/sämst?
Jag brukar tänka att jag kan lägga örat mot någon annans huvud och höra dennes tankar - som änglarna i Win Wenders film "Himmel över Berlin". Och då finns inte bäst och sämst utan bara djupt mänskligt och hisnande spännande att känna igen sig sälv men inte riktigt... (did that really make sense?)

Anna sa...

Jag har bara kommenterat någon enstaka gång förut, men har läst i dryga året. Jag minns inte hur jag hittade hit, men kanske via LSM. Eller så hittade jag LSM via dig, jag minns inte.

Bäst tycker jag du är som häromdagen när du skrev om duktiga flickor och slackermän, eller den gången du skrev om avsaknad av barnlängtan. Att du kan skriva generellt om det personliga, det är då det verkligen fastnar. Jag vet inte vad jag tycker är sämst, jag kommer inte i extas av allt du gör, men jag tycker din nivå är fantastiskt hög. Jag är sällan missnöjd eller otillfredsställd när jag läst klart.

Jag då? Jag är nästan fyrtio år gammal, feminist och bolagsjurist på ett börsnoterat företag. Gubbar, gubbar, gubbar, överallt. Som du säkert kan föreställa dig är behovet av uppbygglig feministisk läsning nästan omättlig i mitt liv.

christel sa...

Vem är du? Umebo som numera håller hur i umeå mest hela tiden istället för att leva sjömansliv
Hur hittade du hit? Via veckat som länkade till din bok.
Hur länge har du läst? Jag fastnade vid din blogg men visste att jag skulle vara utan internet en längre tid, så köpte boken, sen dess har jag läst.
Vad är bäst/sämst? När du skriver om dig själv. Du är öppen och mänsklig och det är så himla lätt att känna igen sig i det du skriver. Sämst, hmm svårt, kanske långa politiska/feministiska texter som jag inte alltid orkar läsa.

Sofia sa...

Jag hittade hit via Anias everydayglamour-blogg. Du hade kommenterat och jag kom direkt till ditt Kent-inlägg (om att vara fan). Och har läst sen dess.
Det bästa är att du skriver om intressanta och viktiga saker samt är så klok, samtidigt som jag tycker att du har en fin balans i dina personliga texter.
Själv är jag 28 år och bor i Göteborg efter många år utomlands. Pluggar till ingenjör.

Emma sa...

Jag hittade hit via tips från Isobels text och verkstad och fastnade. Jag har läst din blogg flera månader, kanske ett år, minns inte riktigt.
Jag gillar din blandning men bäst tyckte jag det var då du vågade skriva om din tro. Jag vet inte något sämst.
Jag är 25 år och jobbar som frilansjournalist med bas i Nyköping.

Världen enligt J. sa...

Jag är en 37-årig forskare, chef, skribent och småbarnsmorsa. Hit hittade jag via A.M.O.. Läst har jag gjort i omgångar i...kanske två år?

Jenny Eklund sa...

Hittade hit via någon länk, Isobel tror jag det var. Sen blev jag fast. Direkt.

Är 37-årig journalist, utbildare, trebarnsmamma, med bakgrund i en dysfunktionell familj mm.

Det jag gillar, som så många andra är mixen av det privata och det strukturella analyserandet. De inlägg som jag personligen fastnar mest för är de som tar upp feministiska/privata ämnen, och om människans skörhet (det som många känner men få vågar/orkar vara offentliga med).

Mitt privatliv och mina relationer är långt ifrån den värld du ibland beskriver, men sånt berikar också.

emma sofie w sa...

Jag är 23 år, ska bli student till hösten och bor i Stockholm.
Tror jag hittade dig genom antingen LSM eller Komutikväll, nångång för ett och ett halvt år sen ungefär tror jag.

Gillar dina personliga texter och de feministiska texterna, eller, älskar de flesta av dom. Det är viktiga texter och du är fruktansvärt klok. Ibland blir texterna dock lite långa, och jag som alltid är stressad vid datorn hinner inte och orkar inte läsa. Men samtidigt, när jag tar mig tiden så är dom ju fruktansvärt bra.

Christina sa...

åh, rowligt, svara om mig själv! christina, 28, civ.ing i sthlm, läser sen 2007-ish tror jag och har gillat i princip allt. jag fortsätter att läsa för att du gör så att jag vill skriva också, och så självklart för att du är en fin prick.

kram!

ida sa...

Jag gillar hur du vrider och vänder på vardagen, och hur du kommer med skarpa diskussionsinlägg med en touch av feminism och relationsfritänk. Ditt språk sprudlar och ofta känner jag igen mig i dina beskrivningar av verkligheten.

Själv siktar jag på en karriär inom internationell utveckling, men har alltid drömt om att jobba som journalist eller författare. Är 23 år och nog lite av en upplevelsefascist (kan inte sluta resa). Bor och trivs annars som sambo i Malmö.

Upptäckte din blogg för ungefär ett år sen (antagligen via någon annan blogg, minns inte); läser inte dagligen men ramlar in här regelbundet.

Helen sa...

Jag är en översättare i huvudstaden som har läst sporadiskt i flera år, mer flitigt på sista tiden. Hm, bäst och sämst... Jag tycker att det är intressant att läsa dina tankar om jobb, relationer och allt det andra.

Sofia2 sa...

Sofia2

Socionomstudent, 26, från malmö, googlade något feministrelaterat och hoppade mellan lite olika bloggar och kom hit till din till slut.. Har läst över ett år nu, men kommer inte ihåg exakt eftersom jag har läst bakåt i tiden också. Gillar det politiska.

Jeanette sa...

18-årig tjej från Skåne. Hittade hit via länk på Den där om Jenny för ungefär ett år sedan, juli förra året tror jag. Jag älskar din förmåga att fånga känslor i text och suga in läsaren. Du har även fått mig att tänka mer på jämställdhet även om texter om det och sexualitet inte är dem jag tycker bäst om. Men de är fortfarande väldigt bra.

ninusjka sa...

Hej!

Är en just nu lite livskrisande ekonom, 34, älskar att resa och läsa och är i stort behov av sådant som stimulerar min understimulerade hjärna...

Hittade hit via Tanja, tror jag, och har läst dig sedan början av året fast det känns som flera år. Det första jag läste var inlägget om att inte vilja ha barn, sen sträckläste jag.

Jag gillar det som är under huden, men framförallt det akademiska, feministiska, intellektuella. Sämst? Jag vet inte riktigt...

Jag väntar på att höra vad du tyckte om Madonna. Själv var jag lycklig som ett barn!

Pär sa...

Jag är Pär, en 25-årig knegare med musikerdrömmar och höga studielån. Jag har bloggen Jet boy som inte skulle funnits om det inte vore för den här bloggen.

Jag hittade hit efter att ha stalkat författarinnan på Facebook som en reaktion på en krönika hon skrivit i någon av kvällstidningarna. Föga klädsamt men ack så givande.

Jag har följt bloggen sedan tidigt November 2008.

Det jag gillar mest med Always keepin' it real är öppenhet mot läsarna och jämvikten mellan personligt och allmängiltigt. Att kunna se the bigger picture utan att för den skull försaka kopplingen till de egna situationerna eller hjärnspökena. En blandning av sött och salt (detta menas bara utav kärlek och inte de hemska kontonationer som vanligtvis följer)

L sa...

Vem är du? En tjej på snart 20 år, flyttar snart till Malmö för att studera till musiker på Musikhögskolan. Funderar kring mycket här i världen, bland annat min egen läggning och det är väl pga den jag fick upp ögonen för bloggen.

Hur hittade du hit? Jag minns inte exakt, men jag tror faktiskt att det var så slumpmässigt som att jag googlade något helt annat, fick upp titeln "Saker under huden", tänkte "åh, låter spännande" och kikade in.

Hur länge har du läst? Har nog tittat in med mer eller mindre jämna mellanrum i kanske 1 eller 2 år.

Vad är bäst/sämst? Tja...det jag fastnade för när jag hittade hit första gången var att du skrev ärligt och intressant om en hel massa saker - sexualitet/jämställdhet men även saker som prestationsångest och att må dåligt, religion och samhällets tillstånd i allmänhet. Att det både var personligt och smart. Både "under huden och intellektuellt" som någon ovan mig skrivit. Utvecklande liksom.

c. sa...

jag är c. och jag hittade hit från random blogg i februari 2007 och fastnade direkt. sen hittade jag dig på skunk och resten vet du. jag gillar referensramarna och det fantastiska språket, och att allt är så jävla äkta.

M sa...

Minns inte exakt varifrån men jag hittade hit genom en länk från någon annan blogg. Jag läser därför att det är en ljuvlig blandning av intellektuellt och vardagligt. Och därför att du är ärlig.

Själv är jag 20-nånting, nyligen examinerad konstvetare och i färd att flytta till huvudstaden.

Mariah sa...

Någon länkade. Minns inte vem, men jag tror din blogg var exempel på hur bloggar var när de var som bäst, personliga och självutlämnande och diskuterande och analytiska. Jag läste. Och fastnade. Det finns igenkänning och olikhet på en och samma gång. Du är rolig och sympatisk, ibland klok ibland crazy. Jag gillar blandningen.

camila sa...

Jag: Frilansande 22-åring som gästbloggat i din blogg och fördriver dagarna på ett danskt lager.

Hur hittade du hit: Jag läste Navids blogg egentligen, från början. Eftersom jag lyssnade på Navid Modiri & Gudarna, föll det hela sig naturligt så fastnade jag här och jag kan inte riktigt minnas hur det blev så att din blogg var den första som jag började klicka upp om morgonen (alla andra kommentatörer nämner stalkertendenserna, haha, även jag). Sen blev jag ju såklart överlycklig när jag lyckades fulgoogla mig till LSM och er relation blev det mest intressanta jag läst om på internet. Eran delade ångest över att få det att gå ihop, ert fantastiska vurmande för varandra och jeans med för smala ben. Allt det där. Det var riktigt vackert. Lösryckt ur sitt sammanhang kan det tyckas konstigt, men det är självklart att du i viss mån inspirerade mig till att göra det jag ville göra, rent journalistiskt men också skribentmässigt. Jag har ju även ett signerat ex av bloggboken som jag sträckläste och sen tvingade dåvarande sambon att, även han, sträckläsa.

Hur länge har du läst? Sedan du hookade med LSM, vad kan det vara? Nyår 2006?

Vad är bäst/sämst? Dina fallenheter för att skriva både kvalitativt och kvantitativt om genus, hbtq-frågor och relationsbitar. Hur du stöter och blöter minnen utan att det blir vattnigt. Att du har så stor respekt för dina nära och kära att du använder dig av synonymer. Jag gillar det mesta. Men självklart är det ju så att din blogg ibland funkar, ibland inte. Att det handlar om ens personliga status just då. Men på det stora hela så älskar jag Always keepin' it real.

Mira sa...

Vem är du? Knegande 21-åring som bor i Oslo och längtar förtvivlat efter att flytta tillbaka, fortsätta plugga och ta tag i karriären.

Hur hittade du hit? Först via Linda Skugges blogg, var väl sommaren 2005(?), sen tappade jag bort länken och glömde. Hittade tillbaka via Navid Modiri, var 2006 tror jag. Sen dess är jag hooked.

Hur länge har du läst? Se ovan

Vad är bäst/sämst? Jag har så svårt att svara på den frågan för den här bloggen har verkligen betytt massor för mig trots att jag nästan aldrig kommenterat. Jag tror att jag gillade lite mer när det var mer privat och mindre media, även om jag såklart tycker det är fantastiskt kul att det går så bra för dig nu. Älskar blandningen av det nördigt akademiska, det hårda politiska, analyserna, det finstämda och vulgo-humorn. Att du inte väjer för sådant som anses vara för privat. Jag har läst det gamla inlägget om hur man blir en bättre version av sig själv vet inte hur många gånger för att peppa mig. Äh vet inte vad jag ska skriva mer, skulle kunna bli en uppsats om varför jag älskar Always keepin' it real.

Unknown sa...

Vem är du?
- Erik heter jag, 21 år, jur stud., Uppsala
Hur hittade du hit?
- Länk från någon blogg till en annan blogg som länkade hit.
Hur länge har du läst? 2v
Vad är bäst/sämst?
- När du blandar personligt med samhällskritiskt/analyserande. Bra språk och driv i texterna Har inte upptäckt något dåligt än. Fortsätt skriva!

Räven sa...

27åring som bor i Göteborg och jobbar i modebranschen. Minns inte hur jag hittade hit för lite mer än två år sedan, men jag gillar allt jag läser och återkommer därför ofta!

Jonas H sa...

27-årig Chalmersdoktorand och Majornabo. Lever just nu otroligt mycket familjeliv med sambo, 7-veckors son och två katter. Jag hittade till inlägget http://sakerunderhuden.blogspot.com/2009/04/dagens-lisa-magnusson-kronika.html via Isobel och gillade ditt svar på Lisas artikel. Gillar ffa de politiska texterna och det personliga anslaget

nkih sa...

Vem är du?
Jag heter Nils, fyller 100 om ca sjuttiotreochetthalvt år. Arbetar som militär och funderar då och då på hur det fungerar som det gör inom försvarsmakten.

Hur hittade du hit?
Jag tror att det var via bloggkommentatorerna... eller så kan det ha varit någon annan, jag minns iaf att det första inlägget jag läste handlade om din bok.

Hur länge har du läst?
Sedan dess.

Vad är bäst/sämst?
Jag gillar språket och drivet i texterna det andra spelar ingen roll.

Eric Goesta Rosén sa...

Vem är du?

Eric Rosén ju.

Hur hittade du hit?

Tror faktiskt att det var via Linda Skugge. Hennes blogg följde jag aldrig, men din snappade jag upp.

Hur länge har du läst?

Sen 2005? Kanske början på 06? Fast i vissa perioder har jag inte läst alls här, för att sedan återkomma.

Vad är bäst/sämst?

Bäst: Klokskap, nya tankar, privata texter, intelligenta argument och en del kul grejer.

Sämst: Att vissa texter är så långa att jag sparar dem tills jag "har mer tid" och sen glömmer bort att läsa dem.

Anna sa...

Vem är du? Anna Hur hittade du hit? Läste din artikel i BANG! Hur länge har du läst? Bara två veckor kanske. Vad är bäst/sämst? Personliga inlägg såklarre!

Susanne sa...

Vem är du?
Jag heter Susanne och är yrkesverksam socionom.

Hur länge har du läst?
Jag har läst sen sommaren 2008.

Hur hittade du hit?
Jag kommer inte riktigt ihåg faktiskt, men jag tror det var på jobbet när jag hade tråkigt och satt framför internet och letade efter något att underhålla mig med.

Vad är bäst/sämst?
Det som är bäst är när du skriver om genus och psykiskt mående. När du blandar inte ditt privatliv blir det ännu bättre. Jag kommer inte på något som är dåligt på din blogg, bra jobbat!

Anonym sa...

1. Kvinna, 28 år, statstjänsteman.

2. Via NRV, via everydayglamour, via Virren.

3. Några år. 3?

4. Det bästa är att you're always keepin' it real.

John Alexandersson sa...

Man, 30.
Minns inte hur jag hittade den.
Ung. ett år tror jag.
Allt är bra men bäst är alla analyser av genusfrågor.

Desperado sa...

1. Äldre reaktionär med med tolerant godmodig grundsyn.

2. Någon länk, minnet sviker.

3. Kanske ett år??

4. När du är modig och inte faller in i det allmänt förväntade och accepterade tyckandet. Detta sker betydligt oftare än nästan alla andra som skriver bloggar. När du accepterar att dina tankar inte formar en hanterbar behändig helhet som passar in. Kort sagt när du känns sann. Dår är du bäst:)