Såhär, en månad innan ansökan till forskarutbildning ska vara inlämnad, är det naturligtvis helt bedrägligt att byta avhandlingsämne bara sådär. Naturligtvis är det just det som jag har gjort. Den kommande månaden kommer jag med största sannolikhet grotta in mig i ett nytt ämne och ett, delvis, nytt forskningsområde.
Eftersom det är ett ämne som en hel del av er känner till ber jag om er hjälp.
Ge mig alla tips ni har på forskning kring sociala medier och webb-baserad kommunikation. Allt är av intresse just nu, sålla får jag göra längre fram i processen. Tacksam för all hjälp jag kan få i nuläget!
16 kommentarer:
"hum.fak"?
Jag förstår ju vad det betyder, men att slänga sig med dylika medelklassiga förkortningar mitt i löpande text? Nej, där säger jag ifrån! Förkortningar kan du få använda i tabeller eller där utrymmet av annan anledning är begränsad. I brödtext får du vackert skriva ut orden.
Det blir både mer estetiskt och mer läsbart.
den här kanske: http://www.ted.com/talks/lang/eng/clay_shirky_how_cellphones_twitter_facebook_can_make_history.html
alltid en början.
Inte riktigt forskning och kanske inte helt vad du letar efter, men jag tänker att den här boken kan ha lite intressant info om sociala medier:
http://books.google.com/books?id=qzsIa7XjEl4C&hl=sv
Kanske inte helt relaterat, men likväl intressant: I gårdagens avsnitt av Godmorgon, världen! pratade Nicklas Lundblad (policy manager på Google och kung på kommunikation på nätet) om vad som händer med forskning och metod när all information digitaliserats och finns tillgänglig för alla.
Kanske kan du hitta en ingång där.
Min kloka vän skriver just nu en D-uppsats som kanske kan vara av intresse. Här är hennes blogg.
Min gode vän Nils forskar just om sådant i Lund! Han har nog en hel del bra och riktade tips på källor. Kolla hans blogg, eller kontakta honom, hälsa från mig!
En del intressant om internetvanor här:
http://www.wii.se/index.php?option=com_docman&task=cat_view&Itemid=72&gid=37&orderby=dmdate_published
Om jag skulle forska inom media/kommunikation så skulle jag vilja forska om klassfenomenet i bloggvärlden. Hur klass reproduceras i och med bloggarna, vilka subgrupper (med interaktion) det bildas i bloggosfären etc.
Jag tänkte också tipsa om min kollega Nils här på statsvetenskapen i Lund men Gabriel hann först, så här kommer två personer som jag träffat på några konferenser och som kanske är värda att Google fram...
Mayo Fuster Morell vid European University Institute i Florens som skrivit lite om "Web Communities: Emerging Organizational forms in
Collective Action - Web 2.0 for profit versus Web 2.0 profit
for all"
Marta Cantijoch vid Universitat Autònoma de Barcelona om politiskt deltagande och internet
Tack för alla tips!
Hej Elin!
Känns som ett ämne som en bibliotekarie på Högskole biblioteket i Borås skulle kunna dö för att hjälpa dig att finna material till! Där finns enorma resurser ! / Förlåt detta torra bibliotekarieinlägg..
Mvh frk Moll
C-uppsats i Engelska vid Lunds universitet om talspråk i internetforum, från 03. Har inte läst den själv och den kanske är för gammal för att vara relevant?
http://www.snec.se/arkivet/Spoken_Language_Features_in_Internet_Discussion_Groups.pdf
http://blogg.umealive.se/blog/2009/08/27/journalisten-och-de-sociala-medierna/
Marika Lüders ved forskningsstiftelsen SINTEF i Norge er en av dem som forsker godt på sosiale medier: http://www.sintef.no/Kontakt-oss/Alle-ansatte/?EmpId=2704
Jeg har dessverre ikke en liste over hennes publikasjoner, men om du søker på hennes navn skulle du få opp en del ting bl.a. om eBorger, sosiale medier og innovasjon etc. Hun er også på Twitter.
Lykke til!
Hur gick det, lämnade du in nåt?
Danah Boyd har skrivit en del som kanske passar.
Skicka en kommentar