11 juli 2009

Have I told you lately that I love you?

Isobel, du är en av få riktigt vettiga och kloka människor i den här världen. Du bevisar det gång på gång. Idag i den här texten om arbetsmoralism. Tack.

3 kommentarer:

Julia sa...

Ja jag läste den nyss och blev alldeles lycklig.

Den tjocke konsulten sa...

Hon blandar tyvärr ihop arbete och aktivitet och hon har uppenbarligen inte läst det nya förslaget om hur studiemedlen skall se ut (eller så tokvinklar hon medvetet)

Jag håller helt med om att alla inte alltid måste jobba till max och satsa allt på karriären, om jag haft barn hade jag gärna gått ner på deltid t.ex. och tjänat mindre i utbyte mot mer tid men att tillföra dagens system ytterligare pengautdelande är inte möjligt om vi inte hittar olja på Gotland eller kan börja göra pengar av luft.

En Milton Friedman style omvänd inkomstskatt skulle fungera men att i ett enda svep stryka ALLT av dagens bidragsfluff blir nog svårt att få igenom.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Aaaaaw. Nu blev jag alldeles glad. Tjocke konsulten, en medborgarlön på en relativt låg nivå bör självfallet ersätta socialbidrag, bostadsbidrag, studiemedel och stora delar av dagens socialförsäkringar. Jag är inte revolutionär i den meningen, jag vill bara ha ett mer effektivt och värdigare välfärdssystem som ger människor faktisk trygghet i förändring i stället för låtsad trygghet i inlåsning.