31 januari 2008

Neil Strauss och krukväxterna

– Shit Erik, vilka fina krukväxter du har! Jag fattar inte, jag har också såna här växter men dom har inte växt nånting på flera år medan alla andras har växt sig höga.
– Men ger du dem någon kärlek då Elin? För du vet att man måste ge dem kärlek för att de ska växa va?
– Alltså nja. Jag brukar totalignorera dem i några veckor och sen helt plötsligt, precis när de håller på att dö ut och ge upp då överöser jag dem med vatten och kärlek. Och sen skiter jag i dem igen i några veckor.
– Mm…det där är ju en metod som kan funka på människor men jag tror inte det funkar så bra om man vill ha välmående krukväxter.
- Men jag brukar köra samma taktik med disken ju. Först ignorerar jag den i en vecka och sen bara tokdiskar jag allt med alldeles för mycket diskmedel på en gång. Och ibland kör jag en teaser och häller upp diskvatten med diskmedel i och sen preciiiis när jag ska till och börja diska så bara skiter jag i det och låter disken ligga där i kallnande vatten en vecka till istället, haha.
- Alltså jag vet inte Elin…det här med att köra något slags manipulativt game:ande på sitt hushållsarbete känns lite overkill. Du har inte funderat på att bara diska, vattna blommor och istället köra Neil Strauss-grejen lite bättre i dina relationer istället.
- Alltså jo. Man kan ju tycka att det vore lite mer fruktbart ja.

7 kommentarer:

Kate sa...

Hahaha!
Han har ju faktiskt en poäng där... ;)

Anonym sa...

kate: mm jag vet...jag ska jobba på det.

Anonym sa...

Jag tycker det låter rätt sunt att ta ut de evil neil strauss-metoderna på sin lägenhet istället för på människor...

Anonym sa...

lsm: tack. jag är ju svindålig på att göra det på människor. jag funkar inte så. men jag älskar att jävlas med mitt eget diskberg.

Daniel Storey sa...

Men vad hoppas du på när du game:ar hushållet? Jag läste det här och gick sen direkt till städskrubben och började negga dammsugaren. Nu har det gott några timmar men inget har hänt, så jag funderar på att köra korttrick för tvätthögen istället.

Anonym sa...

hahahaha. negga dammsugaren, lovely. jag hoppas att de en dag ska vattna sig själva, diska sig själva osv så jag slipper. typ.

Anonym sa...

Jag får en känsla av att såna repliker och tekniker framstår tjejer som någon slags mystiska varelser man behöver en instruktionsbok för att kunna prata med. Jävligt roligt exempel dock haha! Mvh / Johan