13 februari 2007

hellre choklad sänd med kärlek i munnen än en kärlekslös kuk i fittan (eller: mamma, jag vill ju vara en slampa!)

efter kvällens avsnitt av gilmore girls kommer det obligatoriska samtalet med mamma för att bibehålla den liknande relationen vi har med lorelai och rory och jag vet att få har svårt att förstå hur man kan ha en sån nära relation med sin mamma men låt oss säga såhär: åttio mils avstånd, långa brev av analyser och känslor, ett varsitt skrivprojekt och många skattebekostade terapitimmar är det bästa sättet att få en sån kontakt.

alltid ärlighet är bådas signum, nära till känslorna är livskoden och om inte annat; när man ser sig själv i någon annans, lite rynkigare ögon, och ser mönster upprepas är det bästa man kan göra att låta den speglingen ske och man behöver en äldre version av sig själv att bolla sina tankar med. jämnåriga vänner är fantastiska, men de är själva barn av samma förvirrade tidsperiod i livet som en själv. då är det skönt med någon med lite mer visdom och erfarenhet och att låta ärligheten rinna ur en kan leda till sådana här fantastiska samtal;

- men jag vill så gärna leva upp till den där singelmyten om kravlöst sex och krogragg, men jag orkar inte. det intresserar mig inte, äcklar mig nästan och jag blir så arg på mig själv att jag reagerar så.
- men det är en bra reaktion. vad tror du att du ska få ut av det egentligen? det är bra att du tar hand om dig själv och går din väg, det gör du ju alltid.
- men jag vill inte gå min väg. mamma, jag vill ju vara en slampa!
- ärligt talat det är inte så himla kul. lita på din mamma som var en slampa i din ålder. man mår inte bra av det.
- nä kanske inte, men vafan jag är ung en gång i livet och kommer troligen inte ha storlek 25 i jeans och fasta tuttar hela livet så jag kan inte låta bli att känna som jag missar något när jag egentligen bara vill ha fysisk kontakt med såna jag faktiskt känner något för. jag som är så frispråkig är egentligen viktoriansk liksom.
- du missar ingenting. jag var också skitsmal med fasta tuttar en gång i tiden och det finns mycket jag skulle vilja ha ogjort, tro mig. tänk på att du fått choklad av din mamma på posten idag istället.
- mm...
- amen lyssna nu på en livsvisdom från din mor: hellre choklad sänd med kärlek i munnen än en kärlekslös kuk i fittan, okej?
- word på det mamma.
- word? är det nåt slags hiphopspråk det eller?

3 kommentarer:

anna sa...

jag fylls med mer tomhet varje gång jag tillåter en kärlekslös kuk i min fitta. även om den är kärleksfull och inte jag. jag har lagt ner det där. då förblir tomheten konstant.

förresten. jag hoppas på att man kan ha galen sex även med hängbröst.

kram.

lebben på webben sa...

gud jag garvar ihjäl mig..

rymdvarelse sa...

Wow, vilken morsa!